August 27, 2020
IKËN DRITAN DEMIRAJ, ERMAL JAURI ZGJIDHET KRYETAR I RI I “GEORGE C. MARSHALL ALBANIA”

Ermal Jauri, në mbledhjen e fundit të bordit është zgjedhur Kryetar i ri i “George C. Marshall Albania”, duke zëvendësuar në këtë post ish Ministrin e Brëndshëm, Dr. Dritan Demiraj.

George C. Marshall Albania është një organizatë studimore shkencore ku si anëtar të saj janë të gjithë të diplomuarit në Qëndrën Europiane për Studime të Avancuara të Sigurisë George. C. Marshall.

“George. C. Marshall” Qendër Europiane për Studime të Avancuara të Sigurisë, është një instituti i Departamentit të Mbrotjes së Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Ministrisë Federale të Mbrotjes Gjermane e cila u krijua me 1993 me qëllimin për të krijuar një ambjent më stabël nga ana e sigurisë nëpërmjet avancimit të marrëdhënieve dhe bashkëpunimi ndërinstitucional të vëndeve. Si një bashkëpunim Gjermano-Amerikan, George C. Marshall organizon programe studimore dhe shkencore unike në fushën e sigurisë dhe mbrojtjes duke listuar më shumë së 13.300 zyrtarë të niveleve të ndryshme të diplomuar pranë kësaj qendre nga 155 vende të botës. George C. Marshall Shqipëri, është organizatorja e konferencës së zhvilluar më 22 maj në Tiranë me temë “ Sfidat e Sigurisë në Ballkan dhe roli I aktorëve të jashtëm në epokën e tranzicionit Euroatlantik”.

Kjo konferencë mori një vëmendje të veçantë pasi u organizua në nivel Presidencial duke patur tre Presidentë dhe ish president në panel por për më tëpr dhë për prezëncën e Ambasadës Amerikane dhe asaj Gjermane në Tiranë si dhe një sërë diplomatësh dhe Ambasadorësh të vendeve të BE në Tiranë.

Ermal Jauri u largua nga Forcat e Armatosura me gradën kapiten për të vijuar karrierën e tij në biznes dhe diplomaci. Z. Jauri aktualisht është CEO dhe President i JE Holding një grup kompanish ndërkombëtare me seli në Danimarkë, Shqipëri, Kosovë etj… Z. Jauri gjithashtu mban dhe postin e Përfaqësuesit Kombëtar të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë për Emiratet e Bashkuara Arabe.

Gjatë karrierës ushatarake, Jauri ka shërbyer ne funksione të ndryshme në Forcat e Armatosura duke filluar nga komandant toge në Forcat Komando e deri në Shefin e Protokollit të Shefit të Shtabit të Përgjithshëm në Ministrinë e Mbrojtjes. Gjithashtu gjatë karrierës ushtarake, krahas pecializimeve të ndryshme në fushën e sigurisë dhe mbrojtjes, Z. Jauri ka shërbyer dhë në Shtabin e Forcave Multinacionale në Irak një shtab I mirënjohur gjatë luftës së Irakut ku drejtohej nga ish Drejtori I CIA Gjeneral David Petraeus.

Z. Jauri pasi kreu studimet në Akademinë Ushtarake “Skendërbej” ku u rendit student ekselence me mesatare 9.8 ka kryer një sërë trajnimësh dhe studimesh të avancuara ku vlen të përmendim Studimet për Programin e Liderëve në Studime të Avancuara të Sigurisë në Kolegjin Europian për Studime të Avancuara të Sigurisë “George C. Marshall Center”në Garmich-Partenkirchen, Gjermani, studimet si officer i shtabit të NATO-s në Shkollën e NATO-s në Oberamagao në Gjermani, Studimet në Fakultetin e Juridikut të Universitetit të Tiranës si dhe Master Shkencor në Siguri Kombëtare pranë Akademisë së Forcave të Armatosura në Tiranë.

Gjatë karrierës së tij, Jauri është vleresuar me një sërë medaljesh ushtarake dhe vlerësime të larta në fushën e biznesit. Gjithashtu, Jauri zotëron liçensën si “Ndërmjetësues Gjyqësor” si dhe Ekpert Emigracioni Ii certifikuar pranë ICEF.

Z. Jauri është botues i Guidës së Biznesit Prishtine 2016; 2017; 2018; 2019, i “Manualit të Burimeve Njerëzore” si dhe një sërë artikujsh të ndryshëm mbi çështjet e punësimit dhe emigracionit

/Ora News.tv/

RELATED BLOGS
June 5, 2021
HENRY KISSINGER – “REFLEKTIME MBI PLANIN MARSHALL” (74
May 19, 2021
HENRY A. KISSINGER: “COVID-19” DO TA NDRYSHOJ PËRGJITHM
October 23, 2020
ERMAL JAURI: GEORGE C. MARSHALL ALBANIA DHE UAMD FORUM MBI �