Kreu i George C. Marshall Albania| Ermal Jauri: Mos shuani të vetmen shpresë që popujve tanë ju ka mbetur!

Nga Ermal Jauri

Në “Odisenë” e Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut në rrugëtimin e tyre drejt integrimit në Bashkimin Europian, tani që jemi vetëm disa orë larg vendimit të për çeljen e negociatava për këto dy vende, vihet në pikëpyetje serioze marrja e një “PO” qoftë dhe me kushte për Shqipërinë pasi Maqedonia e Veriut tanimë është “nxënësi i mirë i BE”.

More…

Ermal Jauri: Forumi për Sigurinë| Kreu i George Marshall Albania, Jauri: Integrimi plotë euroatlantik i rajonit, detyrë madhore

Nga 23 deri me 27 Gusht 2019, në qytetin e Ohrit në Maqedoninë e Veriut, organizohet forumi i sigurisë me temë “ Komunikimi Strategjik dhe Integrimi Euroatlantik i Ballkanit Pernëdimor” i organizuar në nivelet me të larta të përfaqësimit të Divizioni Diplomatik Publik i NATO, George C. Marshall Center dhe Marshall Center Maqedoni e Veriut si dhe Kolegji i Mbrojtjesi i NATO-s në Romë.

More…

Ikën Dritan Demiraj, Ermal Jauri zgjidhet Kryetar i ri i “George C. Marshall Albania”

Ermal Jauri, në mbledhjen e fundit të bordit është zgjedhur Kryetar i ri i “George C. Marshall Albania”, duke zëvendësuar në këtë post ish Ministrin e Brëndshëm, Dr. Dritan Demiraj.

George C. Marshall Albania është një organizatë studimore shkencore ku si anëtar të saj janë të gjithë të diplomuarit në Qëndrën Europiane për Studime të Avancuara të Sigurisë George. C. Marshall.

More…

Remarks by Defense Attaché James Hilton at the Western Balkan Security Conference

President Meta, Minister Xhaçka, honorable ambassadors, and distinguished guests, friends and colleagues.

Thank you for the opportunity to speak to you on a topic we all hold dear: security challenges in the Balkans during the Euro-Atlantic transition.

I will spend my brief minutes with you this morning discussing two of these security challenges: external threats and internal threats.  The external threats come from foreign actors.  The internal threats arise from weak democratic institutions.

More…

Albanian President Discusses Security, Euro-Atlantic Integration at Marshall Center

Albanian President Ilir Meta spoke to 98 students from 42 countries about security and Euro-Atlantic integration in the Balkans from the Albanian perspective at the George C. Marshall European Center for Security Studies here, Oct. 25.

Saved the Balkans

“I want to start by affirming that in the early 90s, my country was very fortunate to have at its doorstep the best models of security architecture in the history of mankind — NATO and the European Union,” Meta said. “To the Balkan region, they have proved to be instrumental in both times of war and peace.

“I want to emphasize the fact that NATO’s intervention, particularly from the U.S., and later the EU involvement in a decisive and determined fashion, saved the Balkans from becoming the Middle East of Europe,” he said.

More…

Konferenca Shkencore: “ Kompleksiteti i Sigurise Kombetare dhe Shqiperia”

Ne Sallen e leksioneve, “Aula Magna” te Fakultetit te Shkencave Sociale te UT, me daten 17 Mars 2017 u zhvillua Konferenca Shkencore me teme: “ Kompleksiteti i Sigurise Kombetare dhe Shqiperia”
Kjo konference u realizua ne kuader te Marrveshjes se bashkepunimit midis Shoqates “ George C. Marshall Shqiperi dhe Universitetit te Tiranes
Ne konference moren pjese drejtues e pedagoge te fakulteteve te UT , te UET, te Akademise se Sigurise, te Akademise se Forcave te Armatosura , nga Sherbimi Informative Shteterore, dhe Sherbimi Informative i FA , dhe institucione te tjera , studente te shkencave sociale e filozofise, si antare te Shoqates “George C. Marshall “etj

FIRST EDITION OF THE GEORGE C. MARSHALL – ALBANIA MAGAZINE

Welcome to our first edition of “Marshall” in Albania. Army General Curtis Scaparrotti, commander of the U.S. European Command and NATO supreme allied commander in Europe, testified before the U.S. Senate Armed Services Committee in Washington on March 8, 2018 stating ““The area I am concerned about today is the Balkans actually,” he said. “Russia is at work in the Balkans and we have kind of taken our eye off the area.” “That is an area we could have problems with in the future,” he added”.

George C. Marshal Albania, with a board and almost 300 members of security experts all graduated from George C. Marshall European Center for Security Studies as a United States Department of Defense and Federal Ministry of Defence security and defense studies institute, makes it a unique institution addressing these issues.

In this first edition you will find the distinguish guest speeches and remarks on the Security Conference that took place in Tirana Albania on 22nd of May 2019

More…