Kreu i George C. Marshall Albania, Ermal Jauri: Koronavirus dhe mungesa e vëmendjes ndaj njerëzve nën uniformë dhe medias

Ermal Jauri
President, George C. Marshall Albania
Forcat e Armatosura, Policia e Shtetit dhe personeli mjekësor është trinomi i përhershëm e i gatshëm për çdo lloj ngjarje që del nga rendi i zakonshëm i ditës sonë. E pa asnjë dyshim që koronavirusi është një ngjarje e jashtëzakonshme. Në këtë rast, këtij trinomi i shtohet edhe media, punonjësit e njësive ushqimore si dhe personeli që për shak të tipologjisë së punës së tyre u duhet të jenë në krye të detyrës edhe në këto ditë të vështira.

More…

Ermal Jauri – COVID 19 dhe sfidat e papritura të 2020

Askush nuk mund të imagjinonte se dita e fundit e 2019-ës, do të mbyllte vetëm numerikisht 365 ditët e vitit të kaluar. Ajo që për herë të parë u shfaq në 31 dhjetorin e kaluar në Wuhan të Kinës është duke tronditur botën, jetën e çdo qytetari, edhe 3 muaj më pas e nuk dihet edhe sa do të zgjasë. Në 30 janar, Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH) shpalli shpërthimin e koronavirusit njohur edhe si (COVID-19) si një emergjencë shëndetësore publike me shqetësim ndërkombëtar, e ndërsa në 11 mars u shpall gjendja pandemike në të gjithë botën.

More…

Ermal Jauri, Kreu i George C. Marshall Albania: Me ç’të drejtë Z. Macron?

Nga Ermal Jauri,
Drejtor Ekzekutiv i George C. Marshall Albania

Historia e popullit tim është një histori e veçantë. Jo vetëm e popullit tim por e gjithë rajonit të Ballkanit. Nga thellësia në histori e për të ardhur në kohën para-moderne, moderne dhe post-moderne që ne njohim sot. Popullim im, në krahasim me popullin tend Z. Macron ka luftuar për mbijetesë dhe jo për tu zgjeruar. Ka luftuar për mbijetesë për arsye të fuqive të mëdha ashtu si e Juaja.

More…

Kreu i George C. Marshall Albania| Ermal Jauri: Mos shuani të vetmen shpresë që popujve tanë ju ka mbetur!

Nga Ermal Jauri

Në “Odisenë” e Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut në rrugëtimin e tyre drejt integrimit në Bashkimin Europian, tani që jemi vetëm disa orë larg vendimit të për çeljen e negociatava për këto dy vende, vihet në pikëpyetje serioze marrja e një “PO” qoftë dhe me kushte për Shqipërinë pasi Maqedonia e Veriut tanimë është “nxënësi i mirë i BE”.

More…

Ermal Jauri: Forumi për Sigurinë| Kreu i George Marshall Albania, Jauri: Integrimi plotë euroatlantik i rajonit, detyrë madhore

Nga 23 deri me 27 Gusht 2019, në qytetin e Ohrit në Maqedoninë e Veriut, organizohet forumi i sigurisë me temë “ Komunikimi Strategjik dhe Integrimi Euroatlantik i Ballkanit Pernëdimor” i organizuar në nivelet me të larta të përfaqësimit të Divizioni Diplomatik Publik i NATO, George C. Marshall Center dhe Marshall Center Maqedoni e Veriut si dhe Kolegji i Mbrojtjesi i NATO-s në Romë.

More…

Ikën Dritan Demiraj, Ermal Jauri zgjidhet Kryetar i ri i “George C. Marshall Albania”

Ermal Jauri, në mbledhjen e fundit të bordit është zgjedhur Kryetar i ri i “George C. Marshall Albania”, duke zëvendësuar në këtë post ish Ministrin e Brëndshëm, Dr. Dritan Demiraj.

George C. Marshall Albania është një organizatë studimore shkencore ku si anëtar të saj janë të gjithë të diplomuarit në Qëndrën Europiane për Studime të Avancuara të Sigurisë George. C. Marshall.

More…

Remarks by Defense Attaché James Hilton at the Western Balkan Security Conference

President Meta, Minister Xhaçka, honorable ambassadors, and distinguished guests, friends and colleagues.

Thank you for the opportunity to speak to you on a topic we all hold dear: security challenges in the Balkans during the Euro-Atlantic transition.

I will spend my brief minutes with you this morning discussing two of these security challenges: external threats and internal threats.  The external threats come from foreign actors.  The internal threats arise from weak democratic institutions.

More…